Her şeyin en güzeli, kalitelisi, büyüğü, küçüğü, faydalısı, zararlısı, kısası, uzunu.. Kısacası her şeyin En'i bu blogda.

En İyi 5 Launcher & Android

Hiç yorum yok

Android telefonunuzu istediğiniz şekilde özelleştirebileceğiniz birbirinden güzel 5 launcher

Normalde her cihaz üreticisinin android üzerine dahil ettiği farklı arayüzler bulunuyor. Ancak her zaman bu arayüzleri kullanmayı tercih etmeyebiliyoruz. Siz de biliyorsunuz ki Androidin en büyük avantajı görünümünü dilediğimiz  şekilde değiştirmeye olanak sunuyor olması. Uygulamaların tamamını Google Play üzerinden arattığınız takdirde bulabileceksiniz.


1 - AIO LAUNCHER 




AIO Launcher telefonlarda alışık olduğumuz düzenden radikal bir şekilde farklılaşmak isteyen ve basitliği tercih edenler için ideal. Ana ekranda sağa sola gitmek ya da alışık olduğumuz şekilde uygulamalar menüsüne gitmek gibi bir özellik bulunmuyor.

Ana ekranda görmek istediğiniz tüm özellikleri ayarlayıp yukarı - aşağı kaydırarak bu özellikleri görebiliyorsunuz. Telefondaki mevcut iconlar yerine yazılı olarak uygulamaları ve telefondaki özelliklerin detaylarını görebiliyorsunuz. Erişim olarak hızlı, kullanımı basit ve işlevsel bir launcher arıyorsanız tam olarak sizin için biçilmiş kaftan diyebilirim.

2 - PEEK LAUNCHER 


Peek Launcher telefonunuzu kompleks moddan tamamen uzaklaştırıp sadeleştirmeye yönelik bir şekilde tasarlanmış. Peek Launcher Ana ekranı tamamen basitleştiriyor, Ana Ekranda üst tarafta sık kullandığınız uygulamaları sıralıyor. Ve hemen altında tuş takımını sürekli olarak görüyorsunuz. Hızlı erişim için tuş takımına çalıştırmak istediğiniz uygulamanın ya da telefon açmak istediğiniz kişinin harflerinin bulunduğu tuşlara basarak rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Dilerseniz telefonda yüklü olan tüm uygulamalara ulaşmak için ekranı aşağı kaydırarak uygulama menüsünü açabiliyorsunuz. Destekleyen uygulamanın üzerinde parmağınızı aşağı doğru kaydırarak bu uygulama üzerinde yapabileceğiniz değişiklikleri görebiliyorsunuz. Dilerseniz bir icon pack ile kullanıp daha da özelleştirebiliyorsunuz.

3 - LINUX CLI LAUNCHER


Linux CLI Launcher fantastik ve çok orijinal gözüktüğünü düşündüğüm bir launcher. Yazılım, Program Geliştirme ile uğraşan kişilerin kullanmaktan keyif alacağı bir launcher. Bu launcher ile ana ekkranınız tam bir kodlama ekranı ya da DOS ekranı gibi bir hale geliyor. Bu launcher ile herhangi bir uygulama menüsü veya widget tarzı bir şey göremiyorsunuz. Tamamen kodlama ekranı kullanıyorsunuz. Örneğin bir uygulama başlatacaksanız aşağıda bulunan kod kısmına uygulamanın adını yazarak erişebiliyorsunuz. Giriş ekranında siz yazarken üstte tahminlerde bulunuyor ve yazıyı bitirmen de çalıştırmak istediğiniz kelimenin üzerine basarak çalıştırabiliyorsunuz. Ya da birini aramak istediğinizde kod ekranına "CALL" yazıp aramak istediğiniz kişinin ismini yazıp arayabiliyorsunuz. Bunun yanında çok fazla alternatif kullanımı mevcut. Eğer bu tarz görünümlerden hoşlanıyorsanız veya telefonunuzu sadece kendi anlayabileceğiniz şekilde özelleştirmek istiyorsanız tam size göre bir launcher. Kullanımı açısından internette bir çok video bulabilirsiniz.


4 - NOVA LAUNCHER  



Nova Launcher stabilliği ve hafifliği açısından her açıdan tavsiye edebileceğim bir launcher. İsterseniz bir çok kişiselleştirme özelliği bulunuyor. Masaüstündeki düzen, kaydırma efektleri, klasörlerin açılış animasyonlarından şekillerine kadar her şeyi çok fazla kafa karıştırmadan ayarlayabiliyorsunuz. Hareketler özelliği ile ekranda yapacağınız parmak hareketlerine birçok kısa yol atayabiliyorsunuz. Eğer ayarlarsanız launcher içerisinde bulunan arama menüsüne basarak telefon içerisindeki tüm uygulamaları aratabiliyorsunuz. Bu menüde sık kullandıklarınız ya da yeni kurduğunuz uygulamaları gösteren birkaç sekmesi de bulunuyor. Altta bulunan panele birden fazla sayfa ekleyebilme ya da bulunan uygulama sayısını arttırmak gibi özellikleri bulunuyor. Genel olarak hızlı ve temiz çalışan bir launcher.


5 - MICROSOFT LAUNCHER 




Microsoft Launcher gerçekten çok işlevsel ve güzel bir uygulama olmuş diyebilirim. Özelliklerine bakarsak Ana ekranda hızlı başlatma tuşlarının olduğu kısmı yukarı doğru kaydırdığınızda ek uygulama sırası yapabilme, onun altında isterseniz arama kutusu ya da normalde bildirim panelinde olan birtakım kısa yolları buraya alabilme özelliği de mevcut. Bunun avantajı sık kullandığınız özellikleri alta toplayarak ekranın tepesinde ayar yapmak ile uğraşmıyorsunuz. Ana ekranda sola doğru kaydırırsanız bir akış sayfası bulunuyor burada eğer bir Microsoft hesabınız varsa hesabınızda bulunan belgelerinize ve takviminize de ulaşabiliyorsunuz. Ek olarak ayarladığınız kategorilere göre haberler görebiliyorsunuz. Genel olarak gerçekten hoş bir launcher hızlı başlatma paneline eklenti ile yukarı doğru uzatabiliyor olmak gerçekten güzel ve tamamen ücretsiz olması da büyük bir avantaj.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder